Cannabis zaden

Cannabis zaden

Cannabis zaden zijn geschikt om jouw favoriete plant in je eigen huiskamer te laten groeien. Naast hennepplanten is het ook mogelijk om wietplanten hiermee te laten groeien. Laatstgenoemde beschikt over meer THC, het stofje waar je high of stoned van raakt. Er is echter nog veel meer moois te beleven aan deze zaadjes dan men doorgaans denkt. Hennepdesk.nl zet alvast enkele interessante feitjes voor je op een rij.

De geschiedenis van cannabis zaden

De oudste cannabis zaden ooit gevonden zijn ongeveer 2.700 jaar oud. Deze primeur was weggelegd voor China, waar in 2007 deze vondst werd gedaan. Daarnaast zijn er oude cannabistoppen ontdekt die THC, CBD en andere cannabinoïden produceerden.

De Scythen waren Iraanse ruiterstammen die enkele honderden jaren voor en na Christus woonden in de Euraziatische steppe. Dit mysterieuze volk stond bekend als groep van nomaden, maar niet in de laatste plaats om haar aparte religieuze rituelen. Soms gebruikten ze hier hennepzaden voor. Dit oude ras heeft hun naam gegeven aan de zeis (scythe) waarmee zij hun gewassen (waaronder dus hennep) oogstten.

Zaden als alternatief eetmiddel

Ten tijde van de Nederlandse Gouden Eeuw namen scheepslieden altijd hennepzaden mee. Wanneer de reizigers zouden stranden, konden de hennepzaden gebruikt worden als eetmiddel. Was het niet duidelijk hoe lang men gestrand zou blijven, dan werd het zaad voor een gedeelte geplant. De hennepplant was niet alleen handig voor voedsel, maar kon ook gebruikt worden om kleding te maken of het schip te repareren.

De zaden van een cannabisplant zijn vaak vrijwel gelijk aan de grootte van een luciferkop. Er kunnen onderling kleine verschillen zijn wat betreft de grootte, maar dit wil niets zeggen over grootte en gezondheid van de uiteindelijke plant.

Zaden koel en droog bewaren

Wil je de zaden van een cannabisplant zo goed mogelijk bewaren? Houd ze dan ergens op een droge en koele plek. Schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid doen de cannabis zaden absoluut geen goed. Het beste is om een afsluitbaar potje te gebruiken om de zaden van de cannabis plant in te bewaren.

Bij het kopen van je eigen cannabis zaden is het belangrijk dat je bij een gerenommeerde shop dit product haalt. Er is visueel namelijk geen enkel verschil te zien tussen reguliere, gefeminiseerde of zelfbloeiende zaden. Ook is er geen verschil te vinden tussen indica of sativa en zaden voor het kweken van industriële hennep. Je kunt dus makkelijk voor de gek worden gehouden als je niet oplet.

Terug naar overzicht